AC Milan-Barcelona, Nicosia-Real Madrid

Titelhouder Barcelona speelt in de kwartfinales van de Champions League, net als in de groepsfase, tegen AC Milan. Dat heeft de loting vrijdag uitgewezen.

Viervoudig Champions Leaguewinnaar Barcelona speelt over twee weken eerst een uitwedstrijd tegen de club van Seedorf, Emanuelson en Van Bommel die eerder bij Barcelona speelde. Een week later is de return in Catalonië.

In de groep won Barcelona in San Siro met 3-2 en werd het 2-2 in Camp Nou. Ook de Zweedse sterspeler Zlatan Ibrahimovic wacht met de rossoneri weer twee ontmoetingen tegen zijn oude club.

Barcelona speelt bij uitschakeling van AC Milan in de halve finale tegen de winnaar van de kwartfinaleduels Benfica-Chelsea. De Portugese club speelt eerste thuis tegen de Engelse ploeg die woensdag in een zinderend duel Napoli uitschakelde.

Real Madrid heeft van de topclubs de makkelijkste tegenstander geloot. De negenvoudige winnaar van de Champions League, tot 1993 Europa Cup 1 geheten, speelt eerst een uitduel tegen Apoel Nicosia. De Cyprioten schakelden eerder Lyon uit.

Bij een verwachte zege op Nicosia treft Real in de halve finale de winnaar van Marseille-Bayern. De Duitse ploeg hoopt meer dan ooit op een finaleplaats. De eindstijd is op 19 mei in de Allianz Arena in München.