Weer ontslag Van den Heuvel

Vijf maanden voor de Olympische Spelen in Londen is de Nederlander Michel van den Heuvel ontslagen als bondscoach van dePakistaanse hockeyers.

Van den Heuvel wordt er door de Pakistaanse hockeybond van beschuldigd contractbreuk te hebben gepleegd. Hij verscheen vorige maand niet bij een trainingskamp van de nationale ploeg. Van den Heuvel tekende onlangs een contract bij het Eindhovense Oranje Zwart, waar hij na de Spelen aan de slag zal gaan.

Die actie viel verkeerd bij de Pakistaanse hockeybond. „Een coach die een contract tekent terwijl hij nog een doorlopend contract heeft in Pakistan is onacceptabel”, zei bondsvoorzitter Qasim Zia gisteren.

Van den Heuvel zei gisteren tegen de Pakistaanse krant Dawn dat zijn contract met de Pakistaanse bond tot aan ‘Londen’ loopt, en dat hij verwachtte dat dat contract zou worden gerespecteerd. „Ik heb geen enkel contract met welke club dan ook totdat mijn contract met de Pakistaanse bond afloopt”, zei Van den Heuvel volgens Dawn.

Van den Heuvel, tussen 2008 en 2010 bondscoach van de Nederlandse mannen, werd in juni 2010 aangesteld in Pakistan. Kort daarna leidde hij het team voor het eerst in twintig jaar naar een gouden medaille op de Aziatische Spelen, en plaatste zich daarmee meteen voor de Spelen.

Vorig jaar was hij in deze krant kritisch over het Pakistaanse hockey, dat volgens hem verdeeld is in „twee hoofdkampen”. Als het andere kamp de macht krijgt, zei Van den Heuvel, zal ik ontslagen worden. „Je weet dat als je daar naartoe gaat, je aan het einde wordt ontslagen.” Van den Heuvel was de derde Nederlandse hockeybondscoach in Pakistan, na Hans Jorritsma en Roelant Oltmans.