Weer Franse militairen beschoten: twee doden, één zwaargewonde

Een onbekende schutter heeft gisteren twee militairen doodgeschoten in Montauban, in het zuiden van Frankrijk. Een derde militair raakte zwaargewond. Dat heeft de Franse minister van Defensie, Gerard Longuet, bekendgemaakt. Volgens de politie stonden de drie in uniform op straat bij een pinautomaat, toen een onbekende man het vuur op ze opende. De man, die een helm droeg, ging ervandoor op een scooter. De politie vond ongeveer vijftien kogelhulzen op de plaats delict. Het Franse ministerie van Defensie en de politie lieten weten dat het derde slachtoffer in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. Eerder hadden Franse media gemeld dat alle drie de militairen waren overleden.

Het is het tweede incident rondom Franse militairen in een week tijd. Zondag werd een militair in Toulouse doodgeschoten, zo’n vijftig kilometer verderop. Volgens getuigen reed ook deze schutter op een scooter. De motieven voor de schietpartijen, waarnaar een grootschalig onderzoek is begonnen, zijn niet bekend. Een verband tussen beide incidenten is volgens de politie „een mogelijkheid, geen zekerheid”. AP, BBC