Weer

Vandaag drong vochtige lucht ons land binnen, maar het was nog wel droog. Morgen volgt nog een storing vanuit dezelfde richting.

Zaterdag verloopt op de meeste plaatsen bewolkt en in de middag gaat het af en toe regenen. In het zuidoosten wordt het plaatselijk nog een graad of 15. In het westen komt het kwik niet verder dan een graad of 10.

Zondag voert een naar noordwest ruimende wind frisse, vochtige en enigszins instabiele lucht vanaf zee aan. Dat vertaalt zich in veel bewolking en nog weer enkele buien. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 10.

Na het weekeinde zijn het opnieuw hogedrukgebieden die de dienst uitmaken. Maandag belooft al meteen een mooie voorjaarsdag te worden met veel zon. Na een frisse nacht wordt het in de middag ondanks de zon nog niet veel warmer dan 10 graden.

Gedurende de week verschuift het hogedrukgebied geleidelijk naar de Noordzee. Daardoor draait de wind naar de oosthoek en komt de aanvoer van droge en warmere lucht op gang. Met veel zon komen de temperaturen steeds iets hoger.

Later in de week is het echt lente, met maximumtemperaturen boven de 15 graden.