Vliegtuig maakt noodlanding op Eindhoven Airport

Een Airbus maakte vanavond een geslaagde noodlanding op Eindhoven Airport. Foto nnernas / Flickr

Een Airbus A320 heeft vanavond een noodlanding gemaakt op Eindhoven Airport. Dit gebeurde toen er bij het inzetten van de landing werd opgemerkt dat er rook uit de motoren kwam.

Het toestel van de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air was afkomstig uit Riga en had Eindhoven als eindbestemming, zo meldt een woordvoerder van Eindhoven Airport aan nrc.nl. Na het zien van de rookontwikkeling is naar het vliegveld een zogenoemde Crash Call uitgegeven, waarop hulpdiensten in paraatheid werden gebracht. Deze stonden gereed op het vliegveld, maar de 174 passagiers zijn niet in gevaar geweest en de brandweer heeft niet op hoeven treden.

Alle passagiers zijn snel van boord gehaald

Na de landing, die iets over half zeven plaatsvond, is het toestel naar de gate getaxied en hebben alle passagiers het toestel verlaten, waarna zij zijn opgevangen in de aankomsthal. De hulpdiensten hebben extra trappen ingezet om alle passagiers snel van boord te halen. Hierbij zijn de nooduitgangen gesloten gebleven.

De woordvoerder benadrukt dat er geen sprake is geweest van brand. Hoe de rook kon ontstaan, moet nog worden onderzocht. Daar is nog geen verklaring voor te geven.