Vitesse verslaat Heracles Almelo met 2-0

Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo zonder al teveel moeite met 2-0 gewonnen in het Gelredome in Arnhem.

Wilfried Bony maakte het eerste doelpunt in de 23e minuut. Vitesse speelde in de openingsfase behoudend en liet het balbezit aan Heracles, dat in een te laag tempo speelde om gevaar te stichten. Een schot van Marco van Ginkel werd nog gekeerd door doelman Remko Pasveer, maar Bony werkte de bal met een hakbal in het lege doel.

Renato Ibarra volgde met het beslissende tweede doelpunt in de 67e minuut. Vitesse kwam geen moment in de problemen en leidde na twintig minuten dankzij doelpunt van Bony.

Voor de rust had Bony nog een doelpunt kunnen maken, ware het niet dat hij onderuit ging door Heracles-doelman Remko Pasveer. Die kreeg voor de overtreding rood. De strafschop die Vitesse hierna kreeg ging vanaf elf meter tegen de paal.

In de tweede helft kwam Vitesse niet meer in de problemen. Ibarra trakteerde het thuispubliek in de 67e minuut op de bevrijdende tweede treffer. De vleugelspeler passeerde met een harde uithaal de ingevallen keeper Dennis Telgenkamp. Daarna stonden de lat en Telgenkamp goals van Van Ginkel in de weg en ook Nicky Hofs verzuimde de score verder uit te breidden.

Het is de vierde nederlaag op rij voor Heracles. Vitesse staat door de zege steviger op de zevende plaats met 41 punten. De achterstand op nummer zes Feyenoord bedraagt vier punten. Heracles bezet de twaalfde stek met dertig punten.

Vitesse-trainer John van den Brom vond dat de 2-0 te lang duurde:

De reactie van Heracles Almelo-trainer Peter Bosz: