Twente uitgeschakeld door Schalke 04, drie doelpunten Klaas-Jan Huntelaar

Voetbalclub FC Twente is gisteravond in de achtste finales van de Europa League uitgeschakeld. De club uit Enschede verloor met 4-1 bij Schalke 04. Vorige week had FC Twente thuis nog met 1-0 gewonnen van de Duitse ploeg. Grote man bij Schalke was gisteravond de Nederlandse aanvaller Klaas-Jan Huntelaar. The Hunter scoorde liefst drie keer. Tot tien minuten na rust zag het er nog goed uit voor Twente, op dat moment stond het 1-1, een stand waarbij Twente zich zou plaatsen voor de kwartfinales. Maar in de 57ste minuut kreeg Schalke een strafschop, nadat Willem Janssen hands zou hebben gemaakt. Huntelaar benutte de strafschop. In het vervolg van de tweede helft besliste Schalke het duel. Ook PSV werd gisteravond uitgeschakeld in de Europa League. AZ wist zich wel te plaatsen voor de kwartfinales.

Verrassend was de uitschakeling van de Engelse topclub Manchester United in de Europa League. De ploeg werd uitgeschakeld door Athletic Bilbao. De Basken wonnen in eigen huis met 2-1, nadat de heenwedstrijd al in een 3-2 zege was geëindigd. NRC

Lees over de duels van AZ en PSV op pagina 10&11