Twaalf militairen en vier burgers dood bij helikoptercrash Kabul

De plek waar de helikopter neerstortte. Foto Reuters / Mohammad Ismail

Nabij de Afghaanse hoofdstad Kabul is vandaag een helikopter van het Turkse leger tijdens een ISAF-missie neergestort. Daarbij zijn twaalf Turkse militairen en vier burgers om het leven gekomen. Dat heeft het Turkse leger bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters.

De Afghaanse politie meldt dat de helikopter is neergestort op enkele huizen. Ook vier inwoners, onder wie twee kinderen, kwamen daarbij om het leven.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeval is, maar vermoedelijk gaat het om een technische storing. De helikopter is vermoedelijk gecrasht toen de piloot probeerde een noodlanding te maken, zei de Turkse minister van buitenlandse zaken Ahmet Davutoglu. De piloot heeft er kennelijk alles aan gedaan om huizen te ontwijken, voegde hij daaraan toe. “Het is een ernstig ongeluk. We zijn diep bedroefd.”

Volgens de NAVO waren er op het moment van de crash geen vijandelijke activiteiten gaande.