Supermarkten Plus doen scharrelei in de ban

Rotterdam. Supermarktketen Plus stopt met de verkoop van scharreleieren. Vanaf de week voorafgaand aan Pasen liggen enkel nog zogeheten vrije-uitloopeieren en biologische eieren in de schappen. Dat heeft Plus eerder deze week laten weten.

Het verschil tussen scharreleieren en vrije-uitloopeieren is dat scharrelkippen nooit buiten komen. Vrije-uitloopkippen hebben wel de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Plus zou de eerste supermarktketen in Nederland zijn die een volledige overstap van scharrelei naar vrije-uitloopei maakt. De Nederlandse vakbond van pluimveehouders is boos op Plus. De bond vindt dat de consument de vrije keuze moet hebben. Ook zou de kans op vogelpest bij kippen die buiten lopen veel groter zijn dan bij scharrelkippen.(Novum)