‘Schaven aan mijn pitch’

Zoekt werk in de marketing- en communicatiebranche.

„Ik heb dan wel veel banen gehad, maar ik ben geen jobhopper! Ik ben gewoon oud’’, zegt Inge Nieuwendijk lachend op de vraag wat ze allemaal al gedaan heeft. ,,Ik heb de laatste jaren alleen wel de nodige pech gehad. Zo is het bedrijf waar ik werkte als medewerkster marketing en communicatie net failliet gegaan. Ik heb dus wel last van de crisis gehad. En ik ben niet de enige: vriendinnen in de kinderopvang en de zorg zijn hun baan ook kwijtgeraakt. Nu moet ik me gaan oriënteren op iets anders, maar ik verwacht eigenlijk niet dat ik mijn toekomstige werkgever vandaag ga vinden. Het accent ligt hier net wat teveel op techniek en ik wil geen grote carrièreomslag gaan maken.’’

Hoe Nieuwendijk zichzelf gaat verkopen, weet ze nog niet. „Ik moet nog wel een beetje aan mijn pitch gaan schaven. Wel kan ik zeggen dat ik goede communicatieve vaardigheden heb, punctueel en flexibel ben en open sta voor nieuwe ideeën. Ik blijf positief. Ik wil binnen een half jaar weer een nieuwe baan.’