Loting kwartfinales Champions League: AC Milan - Barcelona

AC Milan – Barcelona, Benfica – Chelsea, Olympique Marseille – Bayern München en Apoel Nicosia -Real Madrid. Dat zijn de kwartfinales in de Champions League. Uit het verdere schema is op te maken dat er in ieder geval tot de finale geen nieuwe Spaanse El Clásico komt.

Barcelona is in de kwartfinale van de Champions League vandaag gekoppeld aan AC Milan. Foto AP / Felice Calabro

AC Milan - Barcelona, Benfica - Chelsea, Olympique Marseille - Bayern München en Apoel Nicosia - Real Madrid. Dat zijn de kwartfinales in de Champions League. Uit het lotingschema is op te maken dat er tot de finale in ieder geval geen nieuwe Spaanse El Clásico komt.

De Cypriotische club Apoel Nicosia, Olympique Marseille, Benfica en AC Milan spelen op 27 en 28 maart eerst thuis. De terugwedstrijden zijn een week later, op 3 en 4 april.

Apoel Nicosia is de grootste verrassing bij de laatste acht, maar lijkt tegen het buitengewoon sterke Real Madrid bij voorbaat praktisch kansloos. Bayern München zal er erg op zijn gebrand de Fransen van Olympique Marseille uit het toernooi te stoten. De finale van de Champions League wordt in mei in hun thuisstadion in München gespeeld.

De winnaar van AC Milan - Barcelona speelt later die maand tegen Benfica of Chelsea. De winnaar van Apoel Nicosia - Real Madrid tegen Bayern München of Olympique Marseille.