Karzai: VS werken niet mee met onderzoek bloedbad Kandahar

Afghanistan's President Hamid Karzai prays du De Afghaanse president Hamid Karzai bij een ontmoeting met de familieleden van de omgekomen Afghanen. Foto Reuters / Omar Sobhani

De Verenigde Staten werken niet mee met het onderzoek naar het bloedbad dat een Amerikaanse militair zondag in Kandahar aanrichtte en dat aan zestien Afghaanse burgers het leven kostte. Dit heeft de Afghaanse president Hamid Karzai vandaag gezegd.

Karzai gaf er duidelijk blijk van dat hij schoon genoeg heeft van dit gebrek aan medewerking. De delegatie die hij naar Kandahar heeft gestuurd om de zaak te onderzoeken heeft bepaald niet de medewerking gekregen die mocht worden verwacht, aldus Karzai.

Hij zei dat hij een goede band met de VS nastreeft, maar dat dat wel steeds moeilijker wordt. Hij betoogde nogmaals dat de VS de Afghaanse cultuur dienen te respecteren en zich aan de Afghaanse wetten dienen te houden.