Gaddafi jr. wilde cruiseschip met haaien

Misschien dat Hannibal Gaddafi het kalmerend vond, een aquarium van 120.000 liter op zijn eigen cruiseschip met een paar haaien erin, waaronder twee witte. De zoon van de gelynchte Libische leider Moammar Gaddafi stond erom bekend dat hij een opvliegend karakter had. Van vissen in aquaria wordt wel gezegd dat ze mensen tot rust brengen. Misschien geldt dat ook als ze 6 meter lang zijn en mensen met haar en huid kunnen verslinden, als ze zin hebben.

Maar voor de directeur van een van de grootste cruisemaatschappijen ter wereld, MSC, blijft het een raadsel. Gisteren maakte hij bekend dat zijn bedrijf het schip dat Hannibal een jaar of wat geleden had besteld, heeft overgenomen. En dat Hannibal had verzocht om een haaienaquarium. „Ik zou niet weten waarom”, zei Pierfrancesco Vago tegen de Financial Times vandaag.

Zo’n cruiseschip, waar 3.500 passagiers op kunnen en waar MSC naar verluidt 550 miljoen dollar voor heeft betaald, had Hannibal naar eigen zeggen nodig omdat hij het zat was dat hij steeds geen schip kon huren alshij er snel een nodig had voor de feestjes van zijn vader. Hij bestelde het bij de Franse tak van de Koreaanse scheepsbouwer STX, maar de order werd gecanceld na de val van zijn vader. Het al in aanbouw zijnde schip is nu dus eigendom van MSC. Toekomstige passagiers zullen het moeten doen zonder Great Whites. Er komt geen haaienbad.