Eindelijk, Tim Burton maakt hilarische vampierenfilm - met Johnny Depp

Dit is nog eens andere koek dan al die duistere vampierenfilms die er de laatste tijd uitkomen. Tim Burton geeft een hilarische jaren ’70-draai aan het vampierengenre met ‘Dark Shadows‘. Uiteraard mag sterspeler Johnny Depp niet ontbreken.

Acteur Johnny Depp, hier als de vampier Barnabas Collins, poetst zijn ene vampiertand. Beeld: screenshot Youtube.com

Dit is nog eens andere koek dan al die duistere vampierenfilms die er de laatste tijd uitkomen. Tim Burton geeft een hilarische jaren ’70-draai aan het vampierengenre met ‘Dark Shadows‘. Uiteraard mag sterspeler Johnny Depp niet ontbreken.

De film draait om vampier Barnabas Collins, gespeeld door Johnny Depp, die door een vloek van een heks in 1752 in een vampier wordt veranderd. Hij wordt begraven in een kist, en pas in 1972 weer ‘ontdekt’. Met hilarische gevolgen natuurlijk, want welke vampier uit de 18e eeuw snapt al die flower power frenzy?

Burton heeft naast bekende acteurs met wie hij eerder samenwerkte (Johnny Depp en Helena Bonham Carter) ook Michelle Pfeiffer, Jackie Earle Haley, Jonny Lee Miller, Eva Green, Chloe Moretz, Bella Heathcote, Thomas McDonell en Gulliver McGrath weten te strikken.

De film, gebaseerd op de miniserie die van 1966 tot 1971 op de buis was in Amerika, moet op 10 mei 2012 in de Nederlandse bioscopen draaien.

Begin maart dook ook deze trailer op, van een andere nieuwe animatiefilm van Burton getiteld ‘Frankenweenie’. In de film, gebaseerd op een gelijknamige korte film van Burton uit 1984, probeert de jongen Victor zijn overleden hondje Sparky weer tot leven te wekken. Een herinterpretatie van Frankenstein, op z’n Burtons, die 5 oktober uit moet komen in Amerika: