Aldus Asma, echtgenote van Assad

‘Het gaat goed met ons, kom je de tweede? Zou je dan alsjeblieft Harry Potter en de Relieken van de Dood, deel twee, kunnen meenemen?’

Dit schrijft Asma al-Assad aan een bevriende Libanese zakenman.

‘Als we sterk zijn, zullen we dit samen overwinnen. Ik hou van je.’ Asma aan haar man Bashar al-Assad

Als zijn vrouw zegt dat ze om vijf uur ’s middags klaar is, schrijft Bashar al-Assad: ‘Dat is de beste hervorming die enig land kan invoeren, dat jij me vertelt waar je bent, dat gaan we invoeren in plaats van de onzinnige wetten over partijen, verkiezingen en media.’

Asma al-Assad mailt met een nicht over een bestelling van vier kettingen bij een Parijs atelier: ‘1 turkooise met gele gouden diamanten en een kleine ruit aan de zijkant’, ‘een volledig zwarte onyx’ en een ‘amethist met wit goud diamanten’. ‘Ik ben absoluut clueless wat betreft fraaie juwelen. Kussen voor jullie beiden, en wees niet bezorgd, we zijn in orde.’

Als Asma al-Assad wordt gemaild over Louboutin schoenen die zijn binnengekomen, mailt ze: „Haha.. Je gaat lachen, ik vind ze GEWELDIG!!! Ze zijn echt cool.. Maar ik denk dat ze niet snel van pas zullen komen jammer genoeg.. En mijn schoenenkast heeft niet nog meer vrienden nodig.. Dus ik laat ze aan me voorbij gaan.”

Asma aan de dochter van de emir van Qatar: „Ik heb geen probleem met eerlijkheid of openhartigheid, dat is als zuurstof voor mij – ik heb het nodig om te overleven. Het leven is niet eerlijk, mijn vriend – maar uiteindelijk is er een realiteit waar we mee te maken hebben!!!”