Uit voor kinderen

Een film maken

Met webcam en laptop je eigen wereld bouwen? Zelf regisseur, cameraman en decorbouwer zijn? Op zondag 18 maart kun je in het Goethe-Institut, Rotterdam een workshop doen die je een inkijkje biedt in de magische wereld van de animatiefilm. Vooraf kun je kijken naar echte animatiefilms als Het molletje en Buurman & Buurman. 18 maart, www.goethe.de

Kleurentaal

Zijn ze boos of zijn ze vrolijk? Dat kun je bij Paul Klee en de Cobraschilders heel goed zien aan de kleuren die ze gebruikten en aan hun manier van schilderen. Met felle of rustige kleuren en woeste of juist zachte penseelstreken kun je veel vertellen. In een workshop gaan kinderen schilderen en tekenen over hun gevoelens. Eerst worden kunstwerken bekeken en daarna wordt er gewerkt. 18 maart, www.cobra-museum.nl

Suske en Wiske

Het Spoorwegmuseum organiseert de Suske en Wiske Fameuze Fanclubdag. Ontmoet je favoriete striphelden tussen de historische treinen van Het Spoorwegmuseum. 17 maart, www.spoorwegmuseum.nl