Pedoseksueel Van der V. weer in de cel

Pedoseksueel Sytze van der V. moet drie maanden terug naar de gevangenis. Dat heeft het gerechtshof in ’s Hertogenbosch vanmorgen bepaald.

In 2010 werd de 64-jarige man uit Eindhoven in hoger beroep veroordeeld wegens ontucht met minderjarigen. Hij kreeg drie jaar celstraf, waarvan negen maanden voorwaardelijk. Ook bepaalde het hof toen dat hij zich gedurende een proeftijd van vijf jaar moest gedragen naar voorschriften van de reclassering.

Van der V. heeft 27 maanden vastgezeten, maar hield zich daarna volgens het hof niet aan de voorwaarden van het toezicht. Hij weigerde namelijk mee te werken aan de opdracht van de reclassering om zijn verblijfplaats bekend te maken. De reden die hij hiervoor geeft is dat de reclassering zijn adres doorgeeft aan de burgemeester die Van der V. vervolgens mogelijk een gebiedsverbod oplegt.

Vanwege die houding wilde het Openbaar Ministerie dat een deel van de voorwaardelijke straf alsnog uitgevoerd zou worden. Het hof redeneert dat inderdaad niet op een goede wijze toezicht kan worden gehouden. Daarom moet Van der V. nog drie maanden zitten. Daarna blijft nog een voorwaardelijk deel van 6 maanden gevangenisstraf staan. Ook moet hij de rest van zijn proeftijd zijn adres doorgeven en huisbezoeken van de reclassering toestaan.