Identiteit slachtoffers busramp bekend, aantal Nederlanders blijft gelijk

In het Zwitserse Sierre, waar het ongeluk plaatsvond, werd gisteravond een tocht gehouden en werden kaarsjes aangestoken voor de slachtoffers van de busramp. Foto AP / Maxime Schmid

De onduidelijkheid rondom twee van de 24 gewonden van het busongeluk in Zwitserland is voorbij nu alle slachtoffers zijn geïdentificeerd. Over twee van hen was nog geen informatie naar buiten gekomen omdat zij in coma liggen.

Het dodental van het ongeluk met de Belgische touringcar blijft voorlopig op 28 staan. Het zwaarst getroffen is de basisschool in Lommel die zeventien leerlingen verloor, onder wie de zeven Nederlandse omgekomen kinderen. Van de drie gewonden uit Nederland zat er een op de andere school in Heverlee, meldt de NOS.

Beide scholen betreuren twee zwaargewonden die in gesensibiliseerde ziekenhuizen in Lausanne en Bern worden verzorgd. De dodelijke slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland worden waarschijnlijk donderdag met twee militaire toestellen teruggevlogen naar België.

Belgische premier Di Rupo en de Zwitserse president Widmer-Schlumpf hebben gisteravond de plek des onheils bezocht. De politici legden bloemen op de locatie.

    • Jules Seegers