diversen

Facebook en realiteit

Is het leven op Facebook net zo echt als het ‘echte’ leven? En hoe zijn de twee te combineren? Vullen ze elkaar aan of botsen ze met elkaar? Bespreking met een inleiding van Hans Boutellier (hoogleraar sociale psychologie aan de VU) en een gesprek met Karin Spaink (columniste, schrijfster) en Jonathan van het Reve (schrijver).

18 maart, 15.00 uur. Felix Meritis, www.felix.meritis.nl

Syrische documentaires

Doxbox is hét documentairefestival dat ieder jaar in Damascus georganiseerd werd. Werd, omdat door de huidige politieke situatie in Syrië het festival geen doorgang kan vinden in zijn gebruikelijke vorm. De organisatie besloot om de grenzen over te gaan en een festival te organiseren dat wereldwijd de focus op Syrië richt. Vanavond vertoont De Balie, net als andere filmtheaters wereldwijd, een programma van Syrische documentaires, geselecteerd door de programmeurs van DoxBox. Een mix van klassieke, hedendaagse en actuele documentaires die een alternatieve blik op het land bieden. 15 maart, 20.00 uur. De Balie, www.debalie.nl

Opening Keukenhof

Keukenhof opent op donderdag 22 maart 2012 voor de 63ste maal haar poorten voor het publiek. Anna Komorowska, echtgenote van de president van Polen, opent 21 maart de Internationale Bloemententoonstelling met Polen, Hart van Europa als thema. Op kleurrijke wijze besteedt de Keukenhof aandacht aan Polen, belangrijk voor zowel de exportmarkt voor bloembollen als voor een groeiend aantal toeristen. In 2011 passeerden ongeveer 9.000 Polen de poort van de Keukenhof. 22 maart t/m 20 mei, www.keukenhof.nl

Storytellers

Op zaterdag 17 en zondag en 18 maart zijn er in het Vondelpark Storytellers: avondwandelingen door het park met verhalenvertellers. Onder andere de Amsterdamse stadsdichter Menno Wigman en theatermaker Evi de Jean zullen verhalen vertellen die zich afspelen op de grens tussen fictie en realiteit. Daarmee sluiten ze goed aan bij het geheimzinnige en ongrijpbare karakter van Blues Before Sunrise, het kunstproject van Steve McQueen, waarbij alle 275 straatlantarens in het park blauw licht geven in plaats van wit. De andere verhalenvertellers zijn de schrijvers Kader Abdolah, Abdelkader Benali, en Lodewijk Wiener en kunstenaar Gijs Frieling. De wandelingen vinden plaats na zonsondergang en duren ongeveer 30 minuten. 17 maart en 18 maart 20.00 uur. www.stedelijkmuseum.nl