Animatievideo reconstrueert busongeluk Zwitserland

De oorzaak van het tragische ongeluk van de touringcar met schoolkinderen is nog onbekend. Dit reconstructiefilmpje doet op basis van mediareportages een poging de gebeurtenissen in de tunnel nabij Sierre in beeld te brengen.

De oorzaak van het tragische ongeluk van de touringcar met schoolkinderen is nog onbekend. Dit reconstructiefilmpje doet op basis van mediareportages een poging de gebeurtenissen in de tunnel nabij Sierre in beeld te brengen.

Zwitsers onderzoek heeft al wel uitgewezen dat de bus niet te hard reed en er geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken waren. Ook was er geen glad wegdek en was het asfalt goed onderhouden. Toch raakte de touringcar in de problemen.

Op basis van onder meer de nieuwsvoorziening van Zwitserse radio en televisie en de persbureaus AFP en Reuters maakte het Taiwanese Next Media Animation bovenstaande reconstructie.