Windesheim kan financiële sanctie verwachten vanwege diplomarel

Het 'Gebouw X', zoals het heet, waarin de School of Media van Hogeschool Windesheim is gevestigd. Foto Flickr / Wytze

Hogeschool Windesheim krijgt een financiële maatregel opgelegd voor het onterecht verstrekken van twaalf diploma’s aan studenten journalistiek. Dat bevestigt de Inspectie van het Onderwijs vandaag. Het gaat om leerlingen van de alternatieve afstudeerrichting van wie het afstudeerwerk achteraf hbo-onwaardig bleek.

Wat de sanctie precies inhoudt, kon een woordvoerder van de inspectie nog niet zeggen, meldt Novum Nieuws.

“Onderwijsinstellingen krijgen geld van het rijk per student en per uitgereikt diploma. De sanctie zal met dat laatste te maken hebben. Er zijn immers onterecht diploma’s vertrekt.”

De hogeschool besloot vorig jaar zelf het niveau van de eindwerkstukken van alle studenten journalistiek die sinds september 2009 zijn afgestudeerd opnieuw tegen het licht te houden. Uit twee onafhankelijke onderzoeken bleek vorige maand dat van de 360 studenten er 86 geen diploma hadden moeten krijgen. De woordvoerder kon nog niet zeggen welke financiële consequenties die onderzoeksresultaten voor de hogeschool hebben.

    • Jules Seegers