Weer

Het hogedrukgebied dat ons morgen fraai weer brengt hangt vandaag boven Nederland en schuift morgen door naar Midden-Europa. Hadden we de voorbije dagen aan de oostflank van het hogedrukgebied te maken met een noordwestelijke en vochtige luchtaanvoer, morgen wordt met een lichte zuidelijke bries steeds drogere en zachtere lucht binnengeblazen.

Vanavond en vannacht winnen opklaringen vanuit het zuiden langzamerhand steeds verder terrein. In de opklaringsgebieden ontstaat op diverse plekken wel lage bewolking of mist. Het koelt af naar 1 tot 5 graden.

Morgen start nog fris, met in een aantal regio’s nog lage bewolking of mist. Het meeste last daarvan heeft het noorden van het land.

In de middag is overal de zon doorgebroken. De temperaturen lopen op naar 11 tot 14 graden in de noordelijke provincies tot rond 18 graden in Zuid-Limburg.

Vrijdag drijft vanuit het zuidwesten geleidelijk bewolking het land over. In het oosten en zuidoosten lijkt de zon nog lange tijd te schijnen. Daar wordt het 15 tot 17 graden. De westelijke provincies komen uit tussen 9 en 13 graden.

In het weekeinde zijn er overal wolkenvelden, met vooral zondag diverse buien.