The Hunger Games, maar dan op z’n Muppets

Screenshot uit de persiflage van The Muppets op de boekverfilming van 'The Hunger Games. Beeld: screenshot Youtube.

De verfilming van het eerste deel uit de science fiction trilogie ‘The Hunger Games‘ ging afgelopen maandagavond in Los Angeles in première. De Muppets konden het niet laten een epische persiflage te maken. Over honger hebben.

Altijd lachen met die Muppets. Als onderdeel van hun promotie van de nieuwe Muppetfilm maakten ze met beelden uit hun eigen film deze persiflage op The Hunger Games. Slogan: ‘Get Ready to Feel the Hunger’. Het getuigt niet van bijster veel diepgang, maar met dramatische muziek en grote gouden tussenkoppen kom je een eind:

De Hongerspelen uit het gelijknamige eerste deel van Suzanne Collins’ trilogie uit 2008 draait om de zestienjarige Katniss Everdeen die meedoet aan een jaarlijkse wedstrijd tussen de twaalf districten uit haar post-apocalyptische land Panem. Uit elk district wordt via een loterij één jongen en één meisje geselecteerd, die allen samen op televisie strijden. Slechts één van hen zal overleven.

Het boek is gebaseerd op de Griekse mythe van Theseus. In die mythe worden zeven Atheense jongens en meisjes elke negen jaar in het labyrint van Deadalus op Kreta gestuurd. Daar wacht hen het lot van opgegeten te worden door het Minotaurus-monster. Theseus slaagt er uiteindelijk in om het half man/half stierbeest te verslaan door het te onthoofden.

Bekijk de ‘echte’ The Hunger Games trailer:

De film draait vanaf woensdag 21 maart in de Nederlandse bioscopen.

    • Judith Laanen