Schrijversesafette; Waarom Kamfer? Waarom Februari?

„Ik las altijd haar columns. Toen mijn verhalenbundel Dit is jouw huis verscheen, stuurde ze me twee boekjes over het fenomeen ‘roman’, om me aan het denken te zetten over de betekenis van literatuur. Ik vond dat een attent gebaar. Later moest ik een keer met haar voorlezen. Ik bewonderde haar, maar ik durfde niets tegen haar te zeggen. Ze is tamelijk intimiderend, vind ik. Ze is zo intelligent. Alles wat ik doe, komt dan hopeloos stuntelig over. In haar columns zet ze mij met mijn rug tegen de muur en tegelijk kan ik nog alle kanten op. Ze doet me soms aan Karel van het Reve denken. Misschien omdat ik graag aan Karel van het Reve denk. Het is nooit eenduidig wat ze zegt, het is rijk, gelaagd. Ik zou graag met haar gaan badmintonnen, want in praten ben ik niet zo goed. In badmintonnen wel.”

In de boekenweekestafette gaf Arnon Grunberg een boek aan Maartje Wortel. Morgen geeft Marjolijn Februari een boek weg.