Ontketende Mario Gómez leidt Bayern München naar monsterscore op FC Basel

Duitse club is oppermachtig tegen Zwitserse stuntploeg FC Basel.

Rotterdam. De Duitse voetbalclub Bayern München heeft zich gisteren eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de verrassende 1-0 thuisoverwinning van FC Basel, drie weken geleden, werd het gisteren liefst 7-0 voor Bayern.

Het was de grote ‘Mario Gómez-show’ in München. De Rekordmeister was gisteravond ontketend in de kolkende Allianz Arena, dat met 66.000 toeschouwers uitverkocht was. De Duitse spits scoorde vier keer voor zijn club. Daarmee steeg zijn totaal aantal doelpunten in de Champions League voor dit seizoen naar tien (in zeven wedstrijden). De laatste Duitser die vier doelpunten in een duel in de Champions League (tot 1992 Europa Cup 1 geheten) maakte, was Jupp Heynckes, de huidige coach van Bayern München. Dat was op 1 oktober 1975. Het Duitse record in Europese bekerwedstrijden is in handen van de veelscorende spits Gerd Müller (vijf doelpunten).

FC Basel was in de groepsfase nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Engelse topploeg Manchester United. Maar gisteren werd de ploeg volledig overklast. Bayern kreeg in de eerste helft kans na kans. De Nederlandse international Arjen Robben, die zeer sterk speelde, opende in de tiende minuut de score voor de thuisclub. Een half uur later zorgde Robben voor de assist bij de 2-0 van de Duitse aanvaller Thomas Müller. Ook maakte Robben de 7-0.

Internazionale werd gisteren verrassend uitgeschakeld door Olympique Marseille. Inter won thuis met 2-1, maar dat was niet genoeg na de 1-0 nederlaag drie weken geleden in Frankrijk. NRC