Het Boekenbal van Philip Huff

De jonge schrijver Philip Huff (1984) schreef voor NRC Handelsblad het verslag van het Boekenbal. Philip Huff publiceerde begin dit jaar zijn tweede roman Niemand in de stad, waarin hij het Amsterdams Studenten Corps van binnenuit beschrijft. Elsbeth Etty besprak het boek in NRC Handelsblad: ‘hij beschrijft geen komische lullo’s, maar dringt diep door in

Philip Huff op het Boekenbal. Foto Petra Noordkamp

De jonge schrijver Philip Huff (1984) schreef voor NRC Handelsblad het verslag van het Boekenbal.

Philip Huff publiceerde begin dit jaar zijn tweede roman Niemand in de stad, waarin hij het Amsterdams Studenten Corps van binnenuit beschrijft. Elsbeth Etty besprak het boek in NRC Handelsblad: ‘hij beschrijft geen komische lullo’s, maar dringt diep door in het geestesleven, of liever het gebrek daaraan, in de moderne biotoop van de aloude spes patriae.’

In zijn verslag bekijkt Huff het Boekenbal met de blik van een oud-lid van een studentenvereniging:

Als schrijvers samenkomen, zal het wel prachtig zijn, wat daar achter gesloten deuren plaatsvindt. Als het studenten zijn, is het snel verwerpelijk.

Maar wat geldt voor een feest op een studentenverenging, geldt ook voor het Boekenbal. Het beste breng je de avond door met bekenden – en een enkele onbekende. Dus genieten Ivo Victoria en Jan van Mersbergen samen met hun uitgeefhuizen van hun Librisnominatie, en het feit dat zij nu horen tot die nieuwe generatie auteurs, die voor de rest van de vereniging zichtbaar is geworden.

Het hele verslag is voor abonnees hier te lezen.