Gerrard in voetsporen Rush: hattrick in Merseyside-derby

Ian Rush deed het in 1983 en kon nadien helemaal niets meer fout doen bij de voetbalsupporters van FC Liverpool. Bijna 29 jaar na de Welshman maakte clubgenoot Steven Gerrard gisteren ook drie doelpunten voor The Reds tegen stadgenoot Everton. Net als destijds won Liverpool met 3-0 van Everton.

Een hattrick in de Merseysidederby: de populariteit van Gerrard wordt er alleen maar groter door. De middenvelder die de roemrijke club in 2005 aan de Champions League hielp, wordt op Anfield Road meer dan ooit op handen gedragen.

De Engelse international scoorde gisteravond voor eigen publiek achtereenvolgens in de 34ste, 51ste en 93ste minuut. Gerrard is de eerste Liverpudlian die in de Premier League een hattrick maakt tegen Everton. Toen Rush het in 1983 deed, heette de hoogste afdeling in de Engelse profcompetitie nog First Division. Door de 3-0 zege bleef Liverpool zevende, met vijf punten meer dan nummer negen Everton.

De laatste twee treffers van Gerrard kwamen op aangeven van oud-Ajacied Luís Suarez. De Uruguayaanse spits staat in de belangstelling van Paris St. Germain. In Engeland wordt hij wegens zijn onsportieve gedrag meer verguisd dan bewonderd. Hij zou daarom wel voelen voor een overgang naar Frankrijk.

Bij Liverpool mocht oud-Feyenoorder Dirk Kuijt een kwartier voor tijd invallen. Oud-Ajacied en collega-international John Heitinga was bij Everton de hele wedstrijd bankzitter. Oud-Feyenoorder Royston Drenthe mocht na een uur invallen bij Everton. Hij kreeg in die korte speeltijd nog een gele kaart.