Come on lads, allemaal naar de pub en een beetje snel graag

Ja, probeer ze maar eens bij de bank vandaan te houden, die twee die in de Guinness reclame voor de Ierse feestdag St. Patrick's Day via een parcours door een schaapsherdershond naar de pub geleid moeten worden. Beeld: Screenshot Youtube.com

Ze zijn er klaar voor hoor, daar op de uitgestrekte Ierse velden. Bevochtig de lippen nogmaals, trek die boerenpet recht en fluiten maar. Opdat jouw Border Collie-hond het snelst dat stelletje ongeregeld met zo min mogelijk omwegen de pub in krijgt.

Ter gelegenheid van de feestdag van de Ierse beschermheilige Saint Patrick, St. Patrick’s Day die elk jaar op 17 maart gevierd wordt, maakt de Ierse bierbrouwer Guinness elk jaar weer een andere reclame. Deze keer staat een traditionele sheepdog trial (schaapshonden herderswedstrijd) centraal.

Met een heuse voice-over (zoals dat ook bij ‘echte’ wedstrijden gaat) zijn we getuige van de poging van (drievoudig kampioen!) Gareth Longrass die met zijn schaapsherdershond Roy een stel mannen zo snel mogelijk naar de kroeg moet krijgen. Onderweg komt Roy knap lastige hindernissen tegen: zo moet hij de groep langs een ‘huiskamer’ met tv met daarop een belangrijke rugbywedstrijd leiden, en langs een groepje dansende dames. Bekijk zelf hoe de hond het ervan af brengt:

Guinness staat bekend om z’n grappige reclames rond de feestdag, die aankomende zaterdag plaats vindt. Dit is er één van vorig jaar:

Op diezelfde zaterdag staan overigens ook de rivalen Engeland en Ierland tegenover elkaar in de jaarlijkse rugbykampioenschappen, de zogeheten Six Nations Championship. Daarbij strijden zes Europese landen, te weten Engeland, Frankrijk, Ierland,
Schotland, Italië en Wales om de titel: