Beleggers eisen actie tegen Deloitte

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) beschuldigt accountantskantoor Deloitte en zijn voormalige bestuursvoorzitter Roger Dassen van misleiding. De beleggersvereniging heeft bij de Autoriteit Financiële Markten een formeel verzoek ingediend om handhavend op te treden.

Volgens de beleggersvereniging hebben de accountants de buitenwereld bewust misleid om rechtszaken tegen Deloitte over haar rol in het boekhoudschandaal van Ahold te laten verjaren. VEB-directeur Jan Maarten Slagter spreekt van „gedrag een accountant onwaardig dat niet ongestraft mag passeren”. Het handelen van Deloitte en haar voormalig bestuursvoorzitter tart volgens hem „alle wetten, regels en integriteitsnormen die accountants in acht moeten nemen”. Ontevreden beleggers houden accountant Deloitte verantwoordelijk voor het niet of te laat ontdekken van boekhoudmissers bij Ahold. Deloitte laat vanochtend weten dat zij niet door de VEB is geïnformeerd over de actie en daarom ook niet inhoudelijk kan reageren op de aantijgingen.