Weer

Het was de afgelopen dagen op sommige plaatsen van het land al bijna lente, maar later deze week wordt het overal zonnig en nog warmer.

Vanavond en komende nacht echter blijven de wolken overal hardnekkig en het wordt een graad of 4.

Morgen begint de dag overal grijs en lokaal nevelig. In de loop van de middag breekt vanuit het zuiden de zon op steeds meer plaatsen door. In het noorden en oosten van het land klaart het pas in de avond op. Bij weinig wind wordt het 8 tot 12 graden.

Het rustige lenteweer hebben we te danken aan een hogedrukgebied dat morgen in de loop van de dag vanuit het westen over ons land trekt richting Duitsland. Aan de westflank van dit hoog draait de stroming naar het zuiden, waardoor er steeds meer droge lucht uit Frankrijk wordt aangevoerd. Dit levert een heldere nacht naar donderdag op waarin de temperatuur op veel plaatsen daalt tot dichtbij het vriespunt.

Donderdag wordt de mooiste dag van de week. De zon schijnt overal volop, waardoor de temperatuur oploopt naar een graad of 11 op de Wadden tot rond 18 graden in Brabant en Limburg.

Vanaf vrijdag zijn er weer wat meer wolken, is het iets minder warm en neemt de kans op neerslag toe.