In beeld

Wapenstand tussen Israël en Gaza na vier dagen van geweld

Israël en milities in de Gazastrook zijn rond afgelopen middernacht akkoord gegaan met een plan voor een wapenstilstand. Na vier dagen van geweld heeft Egyptische bemiddeling gezorgd voor een staakt-het-vuren. Het Israëlische leger zegt na het ingaan van het bestand om 01.00 uur plaatselijke tijd afgelopen nacht geen luchtaanvallen meer te hebben uitgevoerd. Vanuit de Gazastrook werden nog wel twee raketten afgeschoten, maar die maakten geen slachtoffers. Het geweld begon nadat vrijdag een Palestijnse commandant van de gewapende vleugel van de Volksverzetscomités (PRC), Zuhair al-Qaissi, werd gedood bij een Israëlische luchtaanval. Ongeveer een miljoen Israëliërs moesten sindsdien meermalen de schuilplaatsen opzoeken voor raketaanvallen. Ook gisteren schoten Palestijnse strijders raketten af vanuit de Gazastrook naar het zuiden van Israël. Door die beschietingen vanuit Gaza raakten twee Israëliërs zwaargewond. Scholen in het zuiden van Israël bleven gisteren voor de tweede achtereenvolgende dag gesloten. Sinds vrijdag zijn door Israëlische bombardementen echter ook maar liefst 25 mensen omgekomen in Gaza, onder wie achttien strijders van milities als de Islamitische Jihad.
De kunstenaar Mohammed al-Dairi maakt in Gaza-stad muurschilderingen van de voormalig Palestijnse leider Yasser Arafat (rechts) en de voormalige leider van Hamas Sheikh Ahmed Yassin (links).
AFP / Mahmud Hams
Palestijnen passeren een in brand gestoken autobrand als zij het lichaam van de Islamitische Jihad militant Bassam al-Ejla naar zijn begrafenis in Gaza-stad dragen. Al-Elja kwam om bij één van de raketaanvallen van Israël op de Gazastrook de afgelopen dagen.
Reuters / Suhaib Salem
Een Palestijn schiet in de lucht tijdens de begrafenis van een strijder van de Islamitische Jihad in Gaza-stad. Vannacht werd een wapenstilstand tussen Israël en Gaza van kracht na vier dagen van raketaanvallen over en weer.
AP / Hatem Moussa
Een Palestijn vuurt in de lucht tijdens de begrafenis van van de Islamitische Jihad strijder Mohammed Daher in Gaza-stad vandaag.
Reuters / Suhaib Salem
Palestijnen zoeken dekking als een schutter in Gaza-stad zijn wapen leeg schiet in de lucht.
Reuters / Suhaib Salem
Een strijder van de Islamitische Jihad spreekt tijdens een persconferentie gisteren in Gaza-stad.
AFP / Mohammed Abed
Een Israëlische man kijkt door het gesprongen raam van zijn woning. Het raam spatte uiteen bij een Palestijnse raketaanval vlakbij de zuidelijke stad Ashdod.
Reuters / Nir Elias
Een Israëlische man staat achter een gesneuvelde winkelruit na een Palestijnse raketaanval bij Ashdod gisteren.
AFP / Jack Guez
Palestijnse familieleden van de Islamitische Jihad militant Mohammed Daher rouwen op zijn begrafenis. Daher kwam gisteren om bij een Israëlische luchtaanval.
AFP / Mahmud Hams
Palestijnen dragen het lichaam van Hamada Matale, een strijder van de Islamitische Jihad, naar zijn laatste rustplaats. Matale vond gisteren de dood bij een Israëlische luchtaanval op Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook.
AP / Hatem Moussa
Een Palestijnse man rouwt buiten het Al-Shifa ziekenhuis in Gaza-stad waar de lichamen van twee strijders van de Islamitische Jihad, Bassam al-Ajla and Mohammed Dahir, zijn binnen gebracht.
AFP / Mahmud Hams
Een Israëlische soldaat zit naast de wapens die zijn verzameld bij een verzamelpunt dichtbij de grens tussen Israël en de Gazastrook.
AP / Ariel Schalit