Opinie

Verschijning

Met een goede vriend maak ik ’s avonds foto’s van een mystiek blauwverlicht Vondelpark, een kunstwerk van Steve McQueen. We werken met lange sluitertijden en besluiten met een lampje onze naam in de lucht te schrijven. De eerste foto is gelukt. Mijn vriend – net klaar met schrijven – loopt terug naar het fototoestel en

Met een goede vriend maak ik ’s avonds foto’s van een mystiek blauwverlicht Vondelpark, een kunstwerk van Steve McQueen. We werken met lange sluitertijden en besluiten met een lampje onze naam in de lucht te schrijven. De eerste foto is gelukt. Mijn vriend – net klaar met schrijven – loopt terug naar het fototoestel en botst bijna in het donker tegen een andere fotograaf. Stomverbaasd zegt hij: „Ik zag je met een lampje klooien en opeens verschijnt er ‘arten Crump’ op mijn foto.

Maarten Crump