The Dude schrijft een spirituele gids

Acteur Jeff Bridges – bekend van zijn rol van The Dude in The Big Lebowski – werkt met goede vriend Bernie Glassman aan een spiritueel boek, zo meldt The New York Times. De gids onderzoekt de betekenis van het leven, humor, films en bijdragen aan een betere wereld in moeilijke tijden. Glassman is de oprichter

THE BIG LEBOWSKI Jeff Bridges Foto datering: 1998 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory.
THE BIG LEBOWSKI Jeff Bridges Foto datering: 1998 foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory.

Acteur Jeff Bridges - bekend van zijn rol van The Dude in The Big Lebowski - werkt met goede vriend Bernie Glassman aan een spiritueel boek, zo meldt The New York Times.

De gids onderzoekt de betekenis van het leven, humor, films en bijdragen aan een betere wereld in moeilijke tijden. Glassman is de oprichter van de spirituele actiegroep Zen Peacemakers. Het boek is getiteld The Dude and the Zen Master, vernoemd naar het beroemde personage van Bridges, de overjarige hippie uit The Big Lebowski (in hetfilmpje links).


”Op een filmset doe ik mijn best om mijn hoofd en mijn hart open te stellen”, zegt de 62-jarige Bridges over zijn spiritualiteit. “Mijn favoriete onderdeel van filmen, is het improviseren met andere kunstenaars, ze leren kennen, de spanning waar we mee bezig zijn te delen en elkaar te inspireren. Dat betekent intimiteit en daar zoek ik ook in het leven naar.”
Uitgever David Rosenthal noemt het boek een spirituele gids, een onderhoud en een bijzondere les in echte vriendschap. Volgens de website van de Zen Peacemakers komt het boek uit in november en komen er ook illustraties van de Oscarwinnaar in te staan.