‘Rebekah Brooks gearresteerd om Brits afluisterschandaal’

Brooks tijdens haar verhoor in het Britse parlement, afgelopen zomer. Foto screenshot BBC

De Britse politie heeft opnieuw Rebekah Brooks gearresteerd. De voormalig hoofdredacteur van News of the World is één van de zes mensen die vanochtend zijn gearresteerd in het kader van een onderzoek naar het Brits afluisterschandaal, meldt Sky News.

De Britse politie meldde eerder vanochtend dat vijf mannen en één vrouw gearresteerd zijn in Londen en omgeving. Zij werden vroeg in de ochtend opgepakt en hun huizen werden doorzocht. De vrouw die gearresteerd is werd door de politie omschreven als een 43-jarige vrouw, afkomstig uit Oxford. Brooks is 43 jaar oud en woont in Oxfordshire.

Martin Brunt, verslaggever van Sky News, meldde op Twitter:

Twitter avatar skymartinbrunt martinbrunt #phonehacking Rebekah Brooks and racehorse trainer husband Charlie among those held. Both close friends of PM Cameron

De Britse politie heeft niet bevestigd dat Brooks, een vertrouweling van de mediamagnaat Rupert Murdoch die de opgeheven tabloid bezat, gearresteerd is.

Brooks al eerder gearresteerd in het onderzoek naar afluisterschandaal

Brooks werd afgelopen zomer al gearresteerd en verhoord in het onderzoek naar het hacken van voicemails en het omkopen van politiefunctionarissen door News of the World. Tijdens een hoorzitting in het Lagerhuis noemde ze de afluisterpraktijken die onder haar hoofdredacteurschap bij News of the World plaatsvonden “behoorlijk gruwelijk en weerzinwekkend”.

Brooks erkende toen dat News of the World in haar tijd als hoofdredacteur gebruik maakte van privédetectives, maar zei dat ze nooit toestemming heeft gegeven voor de afluisterpraktijken. Halverwege juli werd ze op borgtocht vrijgelaten.

In de periode 2000-2003 was Brooks hoofdredacteur van News of the World. Vorig jaar zomer trad ze af als hoofd van News International, de Britse tak van de mediadivisie van Rupert Murdochs News Corporation.