'Linsanity' voorbij in New York

De hype rondom Jeremy Lin lijkt voorbij. De basketballer van de New York Knicks, die vorige maand vanuit het niets uitgroeide tot een superster, blijft met zijn ploeg verliezen. Afgelopen nacht verloren de Knicks bij de Chicago Bulls, de zesde nederlaag op rij.

Lin, een Amerikaan van Taiwanese afkomst, was tot vorige maand een vrij onbekende basketballer. Door tal van blessures kreeg hij de kans bij New York, die hij met beide handen aangreep.

De Knicks wonnen negen keer in elf wedstrijden en Lin was vaak beslissend. Nog nooit scoorde een speler zo vaak in zijn eerste vijf wedstrijden in de NBA als de 23-jarige Lin. De Linsanity die dat tot gevolg had zorgde voor stijgende kaartverkoop en veel media-aandacht.

De Knicks zijn door de zesde nederlaag op rij afgezakt naar de negende plaats in de Eastern Conference. Onvoldoende voor deelname aan de play-offs in mei.