Espresso met Madonna

In de herfst van 2012 verschijnt er een schoenencollectie van de hand van Madonna. ‘Ik heb me laten inspireren door de vele schoenen die ik tijdens mijn carrière heb gedragen,’ zegt de Queen of Pop.

Foto AP / Ezra Shaw

Zwaar

In de herfst van 2012 verschijnt er een schoenencollectie van de hand van Madonna. ‘Ik heb me laten inspireren door de vele schoenen die ik tijdens mijn carrière heb gedragen,’ zegt de Queen of Pop. ‘De collectie bestaat uit meer dan zestig verschillende modellen waaronder zowel platte schoenen als pumps, laarzen en over-the-knee boots.’ Welke kleuren gebruikt ze? ‘Rood, blauw, groen, geel, paars, oranje.’ Madonna neemt een slokje espresso. ‘Maar ook zwart, grijs, bruin, roze en wit.’ Wat betekenen schoenen voor haar? ‘Ik was nog niet klaar,’ zegt ze. ‘Ik gebruik ook veel goud, zilver, glitters en her en der kant.’

Zondag haalde Madonna het nieuws naar aanleiding van een interview in The Sun waarin ze een uitspraak deed over haar status als alleenstaande moeder. ‘Het is erg zwaar,’ verzucht de Queen of Pop. ‘Ik ga er niet over liegen, het valt niet mee als single mom. Soms gaat het hartstikke goed, maar het is net zo vaak een gevecht.’ Is zo’n schoenenlijn dan wel zo’n goed idee? ‘Als ik zou moeten kiezen tussen schoenen en kinderen,’ antwoordt Madonna. ‘Dan weet ik niet wat ik zou moeten doen.’ Ze neemt nog een slokje espresso. ‘Maar, eerlijk is eerlijk, soms denk ik wel: had ik nou dat baby’tje uit Malawi moeten adopteren?’