'De Pers is het stoute jongetje'

Amsterdam 13-03-2012 Dagblad De Pers houdt met ingang van 1 april 2012 op te bestaan Foto NRC H'Blad Maurice Boyer
Amsterdam 13-03-2012 Dagblad De Pers houdt met ingang van 1 april 2012 op te bestaan Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Pieter Boeles (69), emeritus hoogleraar Immigratierecht, fotografeert een bak met kranten in de stationshal in Amsterdam. Memorabel, noemt hij de laatste nummers van De Pers. „Andere gratis kranten zijn voorspelbaar. De Pers heb ik ook bij het Amstelstation al uit, maar toch, het zijn een paar plezierige minuten. De artikelen hebben vaak een originele invalshoek, en zijn goed geschreven. Vooral Peter Middendorp, die was geweldig. De Pers is het stoute jongetje onder de dagbladen. Ik schaam me niet om ermee te lopen. Met Metro en Spits wil je liever niet gezien worden. Daar blader ik alleen stiekem doorheen.”