New Kids stoppen. Wordt Maaskantje het nieuwe Graceland?

Bam! Het is klaar. De New Kids stoppen ermee. Dat maakten de heren uit Maaskantje vandaag bekend op een persconferentie. In oktober vindt er nog een groot hardcore-festival - uiteraard met Corry Konings - plaats. Daarna is het voorbij.

En met dat nieuws zullen veel mensen blij zijn:

Twitter avatar loesvanvugt Loes van Vugt New Kids stoppen. Mijn moeder zal blij zijn. Geen kinderen meer in de klas die ‘GA ES BIER HALE’ en ‘KUT’ roepen.

Want om Schultenbräu-bier en het stopwoordje ‘kut’ draaide het leven Richard Batsbak, Rikkert Biemans, Gerrie van Boven, Barrie Butsers en Robbie Schuurmans.

http://www.youtube.com/watch?v=mo_foc-WI9E

Een beproefd concept, want met na drie succesvolle seizoen met sketches braken zowel de eerste als de tweede bioscoopfilm records qua bezoekersaantallen. Gisteravond werd het nummer ‘Hoeren Neuken Nooit Meer Werken’ van de tweede film, New Kids Nitro, nog verkozen tot beste filmtitelsong van 2011.
http://www.youtube.com/watch?v=ofx1vHsi7Nw&feature=fvst

http://www.youtube.com/watch?v=XFuGtQ4WHm4

En daarmee hebben de New Kids, bedacht door Steffen Haars en Flip van der Kuil, een hoogtepunt bereikt dat ze nooit meer kunnen evenaren, lieten ze op de persconferentie weten.

‘Maaskantje wordt het nieuwe Graceland’

Maar wat zal er nu met Maaskantje gebeuren? Het plaatsje in Brabant werd de afgelopen jaren een bedevaartsoord voor fans van de comedyserie. De plaatsnaamborden werden om de haverklap gestolen, maar de plaatselijke snackbar vaarde er wel bij:

http://www.youtube.com/watch?v=kHrQ-d4ejA4

Burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel, waar Maaskantje onderdeel van uitmaakt, heeft meerdere malen laten weten dat hij bang was dat de sketches van de New Kids het imago van zijn dorp zouden schaden. Komt het met dat imago ooit nog goed? Of is Maaskantje inmiddels in het collectieve geheugen gegrift, samen met ‘verrekte mongol’, het vandalisme, het vele geweld en de plotselinge aanrijdingen (hier in één scene)?

Als het aan de heren van New Kids ligt wordt het plaatsje in Noord-Brabant het nieuwe Graceland:

“Er zullen altijd mensen komen om een knoepert te eten, dus de lokale economie zal er niet onder lijden.”