Bayern München wint met 7-0 in Champions League - Inter eruit

Arjen Robben schiet op doel in de met 7-0 door Bayern München gewonnen wedstrijd tegen FC Basel. Foto AP / Peter Klaunzer

Bayern München heeft met een ware voetbalshow de kwartfinale van de Champions League bereikt. Mede door vier treffers van Mario Gomez werd het 7-0 tegen FC Basel. Arjen Robben maakte de 1-0 en de 7-0 en bereidde de tweede Bayern-treffer van Thomas Müller voor.

De heenwedstrijd had Basel nog verrassend met 1-0 gewonnen. Bayern München wilde vanavond duidelijk wat goedmaken.

Robben bewees na zijn twee goals voor Oranje op Wembley zijn vorm weer helemaal terug te hebben. De buitenspeler scoorde zaterdag tegen Hoffenheim tweemaal en was ook tegen Basel in de openingsfase uitstekend op dreef. Al na vijf minuten was hij tweemaal dichtbij een treffer.

Driemaal was uiteindelijk scheepsrecht voor Robben. Na acht minuten kreeg hij de bal wat gelukkig mee en rondde hij doeltreffend af. Het ontketende Bayern overklaste Basel, waar alleen doelman Yann Sommer zijn niveau haalde. De doelman hield Müller en Gomez van scoren af.

Hoofdrollen voor Robben, Gomez en Ribéry

Vlak voor rust capituleerde Basel alsnog. Na een sublieme voorzet van Robben maakte Müller de 2-0. Een minuut later tilde Gomez de marge naar drie. De topscorer van de Bundesliga hoefde de bal alleen maar in te tikken, nadat Holger Badstuber hem uitstekend had bediend.

Na rust was de honger van Bayern nog niet gestild. De Duitsers bleven jagen op meer doelpunten, met in de hoofdrol de aanvallers Franck Ribéry en Gomez. Het duo voerde hoogstpersoonlijk de score op naar 6-0. Driemaal was Ribéry de aangever, driemaal rondde Gomez af. De spits tilde daarmee zijn productie naar vier.

Tien minuten voor tijd had Bayern spits Gomez zijn vijfde van de avond kunnen bezorgen en hem zo in de voetsporen kunnen laten treden van Lionel Messi, die vorige week tegen Bayer Leverkusen vijfmaal scoorde. Robben besloot echter zelf te schieten en maakte zijn tweede van de avond. Even later kreeg de buitenspeler een publiekswissel.

Inter verliest op uitdoelpunten van Olympique Marseille

Voor Wesley Sneijder zit het toernooi om de Champions League er echter alweer op. Zijn ploeg Internazionale won vanavond weliswaar met 2-1 van het Frans Olympique Marseille, maar dat was te weinig na een eerdere uitnederlaag van 1-0.

Bij een gelijk aantal doelpunten, 2-2 in dit geval over twee wedstrijden, tellen de uit gescoorde doelpunten dubbel. Dat deed Inter de das om.

Inter kwam via Diego Milito een kwartier voor tijd nog wel op voorsprong, maar in de blessuretijd maakte Brandao de belangrijke gelijkmaker. De 2-1 van Giampaolo Pazzini vanaf de penaltystip, na rood voor doelman Steve Mandanda, was daarna slechts nog belangrijk voor de statistieken.