'Als ik geld had, zou ik hem kopen'

Amsterdam 13-03-2012 Dagblad De Pers houdt met ingang van 1 april 2012 op te bestaan Foto NRC H'Blad Maurice Boyer
Amsterdam 13-03-2012 Dagblad De Pers houdt met ingang van 1 april 2012 op te bestaan Foto NRC H'Blad Maurice Boyer

Jan ten Brink (50) – grote grijns – zwaait met De Pers. „Kijk! Ze zoeken een nieuwe uitgever. Als ik geld had, zou ik hem kopen. Nee, echt. Het is doodzonde. Een zwarte dag in krantenland. De Pers is niet alleen de beste gratis krant, het is ook de meest eigenzinnige krant. Ze doen het anders. Ze hobbelen niet domweg achter de rest aan. Wat er mis ging? Beetje grootheidswaanzin misschien? De Pers wilde teveel tegelijk. Grote mond. Veel activiteiten in een keer ontplooien – dat kost geld. En ook de inhoud speelt mee, denk ik. Eigenzinnigheid en commercie gaan niet samen. Daar verkoop je geen advertenties mee.”