Weer

Nederland krijgt deze week nog meer lentedagen, maar in eerste instantie valt dat vooral in het oosten van het land nog tegen. Een hogedrukgebied boven de Britse eilanden brengt een vochtige westen- tot noordwestenwind. Dat resulteerde afgelopen nacht in nevel. Ook morgen en woensdag zullen zo beginnen, maar uiteindelijk gaat dit veranderen.

Langzaam komt het hogedrukgebied deze kant op, en het zal donderdag boven Duitsland hangen. Daardoor gaat de wind vanuit het zuidoosten waaien. Dat betekent aanvoer van droge, warme lucht. Lokaal gaan we hierdoor zelfs 19 graden halen.

Maar eerst zitten we nog in de mist die vanavond en vannacht weer op veel plekken gaat ontstaan. Het koelt af naar 3 tot 5 graden.

Morgenochtend kent dan met name de oostelijke helft van het land een grijze start, met mist en nevel. Naar het westen toe is de mistlaag dunner en piept de zon er vrij snel doorheen. Daar schijnt de zon in de middag regelmatig, terwijl naar het oosten toe wolken overheersen. Van noord naar zuid wordt het 8 tot 11 graden.

Woensdag lijkt op morgen, donderdag is een fantastische, zonnige lentedag. Vrijdag meer bewolking, iets koeler en zaterdag een bui.