United koploper na nederlaag City, Zlatan helpt Milan weer aan zege

Manchester United is de nieuwe koploper van de Premier League. De ploeg van manager Alex Ferguson won gisteren met 2-0 van West Bromwich Albion. Stadgenoot Manchester City verloor met 1-0 van Swansea City, met doelman Michel Vorm. United leidt nu met één punt voorsprong.

Wayne Rooney scoorde, net als afgelopen donderdag tegen Athletic Bilbao, twee keer voor United. De Engelse international heeft nu twintig competitiedoelpunten, vijf minder dan topscorer Robin van Persie.

Nigel de Jong had een basisplaats bij City, dat verloor na een doelpunt van Luke Moore. Scott Sinclair had in de eerste helft een strafschop gemist voor Swansea. De gelijkmaker van Micah Richards in blessuretijd werd afgekeurd, waardoor Vorm de elfde keer dit seizoen de ‘nul’ hield.

Chelsea won ook de tweede wedstrijd na het ontslag van trainer André Villas-Boas. Vier dagen na de zege in de FA Cup tegen Birmingham City was de ploeg van interim-trainer Roberto di Matteo in de competitie met 1-0 te sterk voor Stoke City, via een treffer van Didier Drogba. Liverpool verloor voor de achtste keer dit seizoen, deze keer van Sunderland (1-0). Nicklas Bendtner scoorde.

FC Barcelona won gisteren van Racing Santander (2-0). Lionel Messi, afgelopen woensdag vijf keer trefzeker in de Champions League, maakte beide competitietreffers. Barcelona staat tweede in Spanje, met tien punten achterstand op Real Madrid, dat zaterdag met 3-2 won van Betis Sevilla. Valencia, de nummer drie, speelde met 2-2 gelijk tegen Real Mallorca.

De Italiaanse koploper AC Milan breidde gisteren zijn voorsprong op Juventus via een 2-0 overwinning op Lecce. Antonio Nocerino en Zlatan Ibrahimovic maakten de doelpunten. Mark van Bommel en Urby Emanuelson speelden beiden de volledige wedstrijd. Juventus speelde voor de derde keer op rij gelijk, nu met 0-0 tegen Genua, en heeft vier punten achterstand op Milan.

Schalke 04 won gisteren op eigen veld met 3-1 van Hamburger SV, mede door een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar. De ploeg van trainer Huub Stevens staat nu een punt achter nummer drie Borussia Mönchengladbach. HSV is slechts vier punten verwijderd van de degradatiezone.

Werder Bremen won met 3-0 van Hannover 96 en staat zesde, de laatste plek die recht geeft op deelname aan de Europa League. Hannover heeft vier punten minder en is de nummer zeven. (Novum)