Politiebonden breiden acties uit: agenten geven flitscontroles door

De politiebonden hebben een meldpunt geopend waar agenten flitscontroles kunnen doorgeven. Deze week breiden de bonden hun acties voor een betere cao verder uit.

Er wordt ook een meldpunt geopend waar agenten hun arbeidsuren kunnen doorgeven als ze te lang gewerkt hebben. Die informatie wordt vervolgens doorgespeeld naar de Arbeidsinspectie. In steeds meer regio’s schrijven politieagenten geen bonnen meer uit voor lichte vergrijpen zoals wildplassen, onnodig claxonneren en zonder licht fietsen.

Zolang een antwoord van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie uitblijft, gaan de acties door en “kan er op elk moment besloten worden om de acties verder op te schalen”, aldus de bonden op hun actiesite.

Precies een week geleden begonnen de politiebonden ACP, NPB en VMHP met acties voor een betere cao. De grootste struikelblokken zijn een salarisverhoging en de mogelijkheid voor agenten om vroeger met pensioen te gaan.