Kortkoloom Sport

‘Blade Runner’ Oscar Pistorius naar Hengelo

Rotterdam. De Zuid-Afrikaanse sprinter Oscar Pistorius, bijgenaamd Blade Runner, komt op 27 mei naar Hengelo voor de FBK Games. Dat meldt de organisatie van het grootste atletiektoernooi van Nederland vandaag. Pistorius, wiens onderbenen na elf maanden werden geamputeerd nadat hij met verminkingen was geboren, rent met behulp van veerkrachtige protheses. In Hengelo loopt hij de 400 meter. Pistorius voldeed vorig jaar op die afstand met een persoonlijk record van 45.07 seconden aan de limiet voor deelname aan de Spelen in Londen. Tijdens de WK in Daegu vorig jaar maakte de atleet zijn officieel debuut op een ‘valide’ kampioenschap. Zijn deelname aan reguliere toernooien gaat gepaard met discussie omdat hij voordeel zou kunnen hebben van zijn technische hulpmiddelen. (NRC)

Sprinttalenten missen finales WK indoor

Rotterdam. De Nederlandse sprintsters Dafne Schippers, Jamile Samuel en Sharona Bakker zijn er afgelopen weekend bij de WK indoor in Istanbul niet in geslaagd de finales te halen. Schippers (19) eindigde in de halve finale in haar serie als derde in 7,25 seconden en kwam uiteindelijk tweehonderdste van een seconde tekort voor de finale. Ook Samuel (19) haalde de finale op de 60 meter niet, ze moest in haar serie genoegen nemen met de vierde tijd in 7,47 seconden. Bakker (21) werd in de halve finale op de 60 meter horden uitgeschakeld. In 8,18 seconden liep ze zaterdag een zesde tijd, waar een plaats bij de eerste vier was vereist. (NRC)

Murray uitgeschakeld in Indian Wells

Rotterdam. De Schotse tennisser Andy Murray is zaterdag in de tweede ronde uitgeschakeld op het ATP-toernooi in Indian Wells. Hij verloor met 6-4 en 6-2 van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez. Het was voor Murray zijn eerste partij in Indian Wells, want hij hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen. Murray, de nummer vier van de wereld die vorig jaar ook voortijdig werd uitgeschakeld op het toernooi in Californië, maakte tegen Garcia-Lopez in totaal 34 onnodige fouten. De top drie van het mannentennis won wel. De Servische titelhouder Novak Djokovic versloeg de Kazak Andrej Goloebev met 6-3 en 6-2. Rafael Nadal won zijn eerste enkelpartij sinds de verloren finale op de Australian Open. De Spanjaard versloeg in de tweede ronde in Indian Wells de Argentijn Leonardo Mayer met 6-1 en 6-3. De Zwitser Roger Federer won met 6-4 en 6-1 van de Oekraïner Denis Kudla. (NRC)

Rangers akkoord met forse salarisverlaging

Rotterdam. De spelers van Glasgow Rangers hebben vrijdag ingestemd met een forse loonsverlaging. De selectieleden van de Schotse topclub, die in ernstige financiële moeilijkheden verkeert, leveren tussen de 25 en 75 procent van hun salaris in. „We zijn blij dat we vandaag een pakket aan bezuinigingsmaatregelen kunnen presenteren”, zei Paul Clark, een van de curatoren. „Hiermee kunnen we vooruit.” Middenvelders Mervan Celik en Gregg Wylde hebben de club vrijwillig verlaten. (NRC)

Amerikaan Woods weer geblesseerd bij het golf

Rotterdam. Tiger Woods heeft zich gisteren geblesseerd teruggetrokken uit het PGA-toernooi Cadillac Championship. De voormalig nummer een van de wereld verliet in de laatste ronde van het PGA-toernooi op de elfde hole de baan. Hij liep duidelijk mank. Onduidelijk was nog waar hij last heeft. Woods, de afgelopen jaren vaak aan zijn knie geblesseerd, had sinds mei 2011 geen toernooi meer voortijdig afgebroken.(NRC)