Ik, Zlatan maak natuurlijk de Goal van het Weekend

Soms komen ze uit Vietnam of zo, maar deze week een lekker ouderwets grote naam die de mooiste van het weekend liet optekenen. Ibrahimovic verantwoordde weer eens waarom hij kan wegkomen met een biografie getiteld Ik, Zlatan.

Beginnen we bij de Eredivisie: Rasmus Elm kan het niet alleen uit vrije trappen, blijkbaar ook direct vanuit een corner. U had wel weer eens zin zo’n smakelijke diagonaal die in de kruising klapt? Alsublieft, was getekend Quincy Amarikwa (Colorado Rapids).

Enkele liefhebbers van deze rubriek vragen zich af waarom er altijd zoveel afstandschoten in voor komen. Het aanbod bestaat nu eenmaal niet elke week uit een dozijn teamgoals als deze van Adelaide United. Evenmin een afstandschot: João Miranda (Atletico Madrid) tegen Granada. En subtiliteit ten top bij Oleksandr Mandzyuk (Obolon Kiev).

Maar ja, die Zlatan dus. Kijk hoe hij de aanval zelf opzet, wegwandelt bij zijn mannetje, en boem:

http://youtu.be/YCwuL29jBrg