FC Twente blijkt ook wisselvallig in titelrace

FC Twente vernederde vorige week naaste concurrent PSV in Eindhoven met 6-2. Maar gisteren in Nijmegen ontbrak het geloof in eigen kunnen en verloor de ploeg van trainer Steve McClaren met 3-1 van NEC. Ook FC Twente blijkt een titelkandidaat die last heeft van wisselvalligheid.

Lasse Schöne maakte vanaf de strafschopstip het eerste doelpunt voor NEC . Kevin Conboy en Genero Zeefuik vergrootten vervolgens de marge voor het team van trainer Alex Pastoor. De thuisploeg was lange tijd veel beter dan de club uit Enschede, die vermoeid oogde na de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Schalke 04 in de achtste finales van de Europa League van afgelopen donderdag. Pas in de slotfase wist FC Twente iets terug te doen en redde Glynor Plet de eer.

„We staan nu weer met beide benen op de grond”, zei coach Steve McClaren van FC Twente na afloop. „We wisten dat het lastig zou worden, want NEC is in vorm. En lastig werd het. NEC verdiende te winnen, omdat wij vandaag niet onze dag hadden. Dat kan gebeuren, het gebeurt andere teams ook, maar het is jammer dat we niet alsnog een resultaat konden behalen.”