'Bad day at the office' voor FC Twente

FC Twente verloor van NEC en verspeelde net als PSV kostbare punten in de strijd om de landstitel.

ROTTERDAM. Vorige week nog de ploeg die naaste concurrent PSV in de topper in Eindhoven met 6-2 vernederde en een lesje in effectief voetbal gaf. Gisteren in Nijmegen tegen NEC de ploeg die het geloof in eigen kunnen miste en die een terechte nederlaag leed: 3-1. Ook FC Twente, dat verzuimde te profiteren van puntenverlies van PSV en Feyenoord, blijkt een titelkandidaat die last heeft van wisselvalligheid.

Lasse Schöne maakte gisteren vanaf de strafschopstip het openingsdoelpunt voor NEC in stadion De Goffert. Kevin Conboy en Genero Zeefuik vergrootten vervolgens de marge voor het team van coach Alex Pastoor, die trots was op de prestatie van zijn spelers. De thuisploeg was lange tijd veel beter dan de club uit Enschede, die vermoeid oogde na de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Schalke 04 in de Europa League van afgelopen donderdag. Pas in de slotfase wist FC Twente iets terug te doen en redde Glynor Plet de eer.

„We staan nu weer met beide benen op de grond”, zei coach Steve McClaren van FC Twente na afloop. „We wisten dat het lastig zou worden, want NEC is in vorm. En lastig werd het. NEC verdiende te winnen, omdat wij vandaag niet onze dag hadden. Dat kan gebeuren, het gebeurt andere teams ook, maar het is jammer dat we niet alsnog een resultaat konden behalen.”

McClaren beschouwde de verrassende nederlaag als „een goede les voor de spelers”. „Met name voor de wat jongere spelers. Ze moeten ervoor zorgen dat het ons niet nog een keer overkomt. Donderdag tegen Schalke [return in Europa League] wil ik een reactie zien bij onze spelers.” Het eerste duel met Schalke 04 wilde de Britse trainer niet als verzachtende omstandigheid aanvoeren voor het matige optreden in Nijmegen. „Tuurlijk, we spelen veel wedstrijden, maar dat is geen excuus. It was a bad day at the office.” NRC