Aanslag op moskee in Anderlecht - een dode, de imam

Caption: Police and members of a forensics team stand at the entrance to a Mosque following petrol bomb attack in Brussels on March 12, 2012. A man set fire to a mosque in Brussels, killing one person and injuring another in an arson attack that destroyed the place of worship, police told AFP. AFP PHOTO/BELGA/CHRISTOPHE LEGASSE Politie en het forensische team betreden de moskee in Anderlecht waar een aanslag met een brandbom plaatsvond. Foto AFP . Christophe Legasse

Bij een aanslag met een brandbom op een shi’itische moskee in de Brusselse deelgemeente Anderlecht is vanavond een dode gevallen.

De burgemeester van de deelgemeente, burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven, heeft bevestigd dat het dodelijke slachtoffer de imam van de moskee was. In het godshuis waren op het moment van de aanslag tien mensen aanwezig.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Toch liepen diverse mensen rookvergiftiging op. Het dodelijke slachtoffer zou gestikt zijn in de rook van de door de molotovcocktail veroorzaakte brand, meldt De Standaard.

De aanslag vond plaats op de Dokter De Meersmanstraat:


Grotere kaart weergeven

De getroffen moskee, Rida, is de grootste van de stad. Volgens ooggetuigen is de schade aanzienlijk, meldt persbureau AFP. Anderlecht heeft een grote immigrantengemeenschap waaronder veel moslims bevinden. Er is een verdachte gearresteerd. Het is onduidelijk wat de motieven van de aanslag zijn. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

    • Hans Klis