Titel raakt uit zicht voor PSV - ook NAC weet van ze te winnen

NAC viert de 3-1 van Kolk. Screenshot Eredivisie Live

De kans is na vanmiddag nog groter dat PSV-coach Fred Rutten het seizoen niet afmaakt in Eindhoven. Zijn ploeg ging vanmiddag voor de derde keer op rij onderuit en de titel raakt uit zicht. Het werd 3-1 bij NAC.

Het leek er na een paar minuten voetbal nog op dat PSV de middag zorgeloos door zou komen: Wijnaldum mocht de 0-1 maken na gepruts bij de thuisploeg. Maar de wedstrijd kantelde binnen een kwartier toen Kolk en de uitstekend spelende Lurling de score ombogen naar 2-1. PSV’er Manolev verkleinde de kansen van zijn eigen ploeg verder door nog voor de thee twee gele kaarten te pakken, zodat de Eindhovenaren met tien man verder moesten.

http://youtu.be/vQT7fQojEfo

Na rust liet een zwak verdedigend PSV NAC zelfs op 3-1 komen via wederom Kolk (54e minuut, zie video hierboven), waarna zijn ploeggenoot Schilder ook naar de kant moest. Na een grove overtreding kreeg hij direct rood van scheidsrechter Makkelie. Met tien tegen tien liep de wedstrijd zonder verdere noemenswaardige gebeurtenissen naar het einde.

Derde nederlaag op rij, titel raakt uit zicht

PSV krijgt daarmee de derde nederlaag op rij te verwerken. Vorig weekend legde FC Twente PSV met 2-6 op de pijnbank, waarna de midweekse Europa League-wedstrijd tegen Valencia met 4-2 verloren ging. De top-2 in de Eredivisie, bestaande uit FC Twente en AZ, heeft vanmiddag de kans om een gat te slaan. PSV blijft derde en kan bij winst van Ajax vanmiddag (thuis tegen RKC) zelfs naar de vierde plek terugvallen.

Trainer Fred Rutten maakte in de winterstop bekend dat dit zijn laatste seizoen bij PSV is. Sinds de slechte prestaties van de afgelopen weken wordt echter steeds harder geroepen om een voortijdige scheiding tussen de trainer en zijn club.

Eerder dit weekend: Heerenveen blijft bij top-3 in de buurt

Eerder dit weekend werden vier wedstrijden gespeeld. Vrijdagavond won Roda JC met 3-1 van VVV. Gisteren versloeg Vitesse met dezelfde cijfers FC Groningen, terwijl ADO bij Heracles won (0-2) en SC Heerenveen de aansluiting met de top behield dankzij een 4-2 zege tegen Excelsior.

Er staan nog vier duels op het programma dit weekend, waarin veel topploegen in actie komen: om 14.30 uur wordt afgetrapt bij NEC - FC Twente, Ajax - RKC en Feyenoord - FC Utrecht. Om 16.30 uur volgt nog De Graafschap - AZ.

Dit is de tussenstand in de Eredivisie.