Feyenoord speelt gelijk, FC Twente onderuit tegen NEC

Feyenoord heeft verzuimd zich vanmiddag definitief in de titelrace te mengen. De Rotterdammers kwamen in De Kuip niet verder dan 1-1 tegen FC Utrecht.

Otman Bakkal schoot Feyenoord al snel op voorsprong, maar in de tweede helft kwam Utrecht via Cedric van der Gun terug. Feyenoord weigerde door de remise te profiteren van de nederlagen van PSV en FC Twente en blijft zesde.

Twente ten onder tegen NEC

Ook kanshebber FC Twente verloor in Nijmegen van NEC en slaagde er niet in de koppositie in de Eredivisie over te nemen. De Enschedeërs hadden rivaal PSV eerder vandaag zien verliezen van NAC Breda, maar gingen daarna zelf de boot in tegen NEC: 3-1.

Lasse Schøne benutte voor rust een strafschop, Kevin Conboy en Genero Zeefuik breidden de voorsprong voor de Nijmegenaren uit. Invaller Glynor Plet kopte de eretreffer binnen.

Ajax slaagde er wel in om thuis met 3-0 eenvoudig van RKC Waalwijk te winnen. Jan Vertonghen, Siem de Jong en Lorenzo Ebicilio verzorgden voor de Amsterdamse ploeg de productie tegen de ploeg uit Waalwijk. Door de zege steeg het team van Frank de Boer naar de tweede plaats op de ranglijst.